Nico de Boer Teksten

Nico de Boer Teksten

Beweeg over de plank met de pijltjes op het toetsenbord, of zoek direct op een titel of auteur:

Even voorstellen

Sinds jaar en dag beweeg ik me in de wereld van de journalistiek en tekstschrijverij, om daar enthousiast, kritisch en met kennis van zaken verslag van te doen. Ik werkte bijna 27 jaar als verslaggever, redacteur en coördinator bij een grote provinciale krant. Daarna werkte ik ruim tien jaar achtereen als vaste medewerker (kunst, boeken, theater, media) voor grote landelijke persdiensten, eerst voor de GPD (Geassocieerde Pers Diensten) die kopij leverde aan vrijwel alle grote provinciale dagbladen, en daarna voor de (kortstondige) opvolger De Persdienst (Wegener). Sinds de jammerlijke teloorgang van de GPD ben ik vooral actief als tekstschrijver.

Ik teken voor toegankelijke en tegelijk prikkelende leesverhalen die de diepgang niet schuwen. Verhalen over kleurrijke en creatieve mensen. Verhalen over en met mensen die een goed verhaal hebben tot erkende meesters. Van nieuws en korte teksten op maat tot interviews en reportages, portretten en bezonken stukken, columns en kanttekeningen (terzijdes) bij de waan van de dag.

Als tekstschrijver (of het partiële synoniem ghostwriter) lever ik desgewenst teksten op maat voor bedrijven, organisaties, theaterbureaus en zo voorts. Ook voor particulieren schrijf ik uiteenlopende teksten, waaronder levensschetsen en (auto)biografieën.

Deze site biedt een staalkaart van (journalistieke) teksten van mijn hand die eerder – soms in licht gewijzigde en bekorte vorm – in kranten en tijdschriften zijn gepubliceerd.

Reageren? Vragen? Opmerkingen?

ngm.de.boer@quicknet.nl

of

info@nicodeboerteksten.nl